donderdag 5 november 2009

1e week na uitslag

Het is al weer een week geleden dat ik de uitslag van de colonoscopy kreeg. Een week met een diep dal met vandaag weer een lichtpuntje. Ik ben er nog lang niet, maar in elk geval bleek vanochtend uit de echoscopie dat er geen uitzaaiingen naar de lever zijn. Dit was voor mij de meest spannende van de testen die ik afgelopen week heb gehad.
Afgelopen zaterdag ben ik door Anne-Mieke en Jaap van Schiphol opgehaald. Zondag hebben we in stille afwachting gezeten en meenden niet veel te kunnen doen. Maandag dachten we een CT-scan te kunnen maken, maar die dag is opgegaan aan bellen, regelen en een MRSA-test. Niemand had bedacht dat je een ziekenhuis in NL niet in komt voordat is vastgesteld of je MRSA-bacterien bij je draagt. Dinsdagmiddag werden de operaties voor komende week gepland en hoopten we nog dat mijn info voldoende zou zijn. Maar zonder lever-echo en CT-scan bleek dat niet haalbaar. Dat bleek helemaal op woensdag tijdens afspraak met chirurg Aufenacker van Rijnstate. Deze bevestigde dat het zeer waarschijnlijk een kwaadaardig tumor was en dat een operatie noodzakelijk zal zijn. Mijn geval komt in het patientenoverleg van dinsdag 10 nov, waarna een operatie kan worden ingepland. Waarschijnlijk in de week van 23 nov, afh van de drukte van het operatie-programma.
Morgen volgt een CT-scan gericht op het colon-gedeelte van de dikke darm (met wat klikken op internet lijkt het al snel of je er ook wat van af weet, zie bijv NKI-AVL). Tot zover nieuws van het dikke darmen front.
En laat ik niet vergeten iedereen te bedanken voor bloemen, kaartjes, mailtjes en telefoontjes. Het is hartverwarmend en een grote steun.

zondag 1 november 2009

na 8 weken: halloween met een versnelde aftocht


Deze foto heb ik 1.5 week geleden genomen onderweg van het huis waar ik verbleef naar kantoor. Halloween was in aantocht en de huizen in de wijk waar ik doorheen fietste zagen er opgetuigd uit. Toen was ik nog onwetend, maar wel in gelaten spanning. Mijn verslag heeft daardoor een week overgeslagen; ik zat in afwachting van uitslagen van onderzoek naar de toestand van mijn darmen. Ca 3 weken geleden kreeg ik het vermoeden dat er iets niet lekker zat. Ik ben naar een lokale huisarts gegaan die een eerste test deed en me vervolgens doorverwees naar een specialist in Sacramento voor een colonscopy.  De uitslag kreeg ik donderdag 29 oktober en was dramatisch: een flink gezwel dreigt de doorgang te versperren en de specialist raadde me aan voor behandeling zsm naar NL te gaan. De volgende ochtend ben ik met hulp van de alarmcentrale naar Nederland gevlogen en momenteel ben ik in het Nederlandse medische circuit mijn weg aan het zoeken voor een snelle behandeling. Niet het verloop van mijn sabbatical dat ik me had voorgesteld, maar het is niet anders, we vechten ons hier doorheen en ik hoop dit verslag met positievere zinnen te kunnen vervolgen.