donderdag 12 november 2009

2e week na uitslag

De CT-scan van vrijdag 6 nov was geen pretje; contrastvloeistof drinken vooraf en tijdens de scan werd er nog vloeistof de bloedvaten ingegoten via een infuus. Daarnaast werd er lucht de darmen ingeblazen om  het beeld zo duidelijk mogelijk te laten worden. Dit soort onderzoek onderga je gewoon in een soort roes.
Afgelopen dinsdag (10 nov) kreeg ik de onderzoeks-uitslagen van echo en CT-scan van de chirurg: geen bijzonderheden dus een operatie kan worden gepland. Zou ik dan toch geluk hebben en er bijtijds bij zijn geweest ? Nu de datum van de operatie nog en dat blijkt niet zo simpel. Binnen 3 weken zou ik normaal gesproken aan de beurt moeten zijn, maar het is druk en men is overbelast. Zeer waarschijnlijk word ik pas in de week vanaf maandag 23 nov geopereerd. Dus wachten tot die tijd ....
Je gaat nu op andere dingen letten, zoals de recent gestartte KWF-actie ’50 procent kankersterfte te voorkomen door gezonde leefstijl’. Goed bedoelde voorlichtingsactie die voor patienten (zoals ik) kwetsend is. De relatie tussen leefstijl en kanker is er natuurlijk wel, maar die 50% lijkt me niet te verantwoorden (zie Karin Spaink).
Verder wandelen we veel (zie foto, afgelopen weekend op de Veluwe) om de conditie goed op peil te houden.