zaterdag 12 juni 2021

Bijna zomer 2021

Eindelijk zon! Dus er gelijk op uit met ons Eriba caravannetje. Een heerlijk weekje, van 29 mei tot 5 juni stonden we op camping De Rimboe in Lunteren. Heerlijke fietsen, wandelen en bezoek van kids.

Maar daar is wel wat aan vooraf gegaan. Op 27 mei ben ik opgenomen in Radboud/SEH en bleek ik een norovirus opgepikt te hebben. Eigenlijk een ordinaire buikgriep maar die had me zodanig te pakken dat ik er zelfs buiten bewust zijn van raakte. Oorzaak was mogelijk de sterk verminderde afweer door de 2 chemokuren met het middel LonSurf (ofwel tas-102). 
De kuren met Irinotecan zijn eind januari gestopt omdat er tumorgroei optrad die de rechterbronchus van mijn longen verstopte. Op 15 februari is er een bronchoscopie uitgevoerd die de rechterbronchus weer vrijmaakte. Begin maart ben ik vervolgens met LonSurf gestart. Maar na 2 kuren bleek dat onvoldoende resultaat te geven. CEA waarden stijgen tot boven de 200; een CT scan laat echter beperkte en geen nieuwe tumorgroei zien. Dus wordt gekozen voor een lokale behandeling. Dat biedt andere mogelijkheden, zoals verhitten, bevriezen, bestralen, ... 
Inmiddels is er op 10 juni een tweede bronchoscopie uitgevoerd omdat de rechterbronchus weer verstopt raakte. Hopelijk kunnen we er weer even tegen aan.
Nu is het zoeken naar de beste lokale behandeling.