donderdag 24 december 2009

thuis in de sneeuw met de aftrap van kuur1


Afgelopen week was weer bijzonder. Het weer was fantastisch en ik ben mijn woonomgeving extra gaan waarderen. We wonen aan de zuidrand van Arnhem, maar ook aan de rand van het park Lingezegen. Daar zitten we nog geen honder meter vandaan en van huis uit is het lopen van een rondje plas (zie foto) iets waar we ons uitstekend mee vermaken.
Anne-Mieke heeft afgelopen week Lies opgezocht in Curacao en de sneeuwval heeft gezorgd voor een vertraagde terugreis die 48 u duurde. Ze was gelukkig op tijd voor de start van de eerste kuur.
De kuur die ik krijg bestaat uit 2 delen : i) oxaliplatin via een infuus op dag 1 en ii) capecitabine via tabletten gedurende 14 dagen (www.oncoline.nl) . Voor de infuus-toediening heb ik een ochtend in het ziekenhuis doorgebracht. Het vervelendst daarbij was het verwijderen van de pleisters waarmee het infuus vast zat op mijn arm. Daar was ik totaal niet op voorbereid en het voelde aan alsof mijn huid eraf werd gescheurd. Die dag bleef mijn huid extreem gevoelig voor temperaturen lager dan kamertemperatuur. Lopen van ziekenhuis naar auto deed ik dus ingepakt alsof het min 25 graden was (en deed me aan een wandeling door Moskou bij -25). Nu ben ik 2 dagen verder en is de gevoeligheid voor kou gelukkig verminderd.
Morgen begint Kerst en wij wensen iedereen een bijzonder fijne Kerstdagen.