zaterdag 31 december 2011

Rondje Nicaragua en terug in Costa Rica

Op weg naar Nicaragua belanden we in het noorden van Costa Rica in La Cruz, een grensplaats met weinig vertier maar wel een hotelletje, Amalia's Inn, met een schitterend uitzicht (zie foto) over het lager gelegen natuurgebied en de zee.

De grens was chaotisch, modderig door de regen en extreem druk door het grensverkeer. 25% van de ca 6 miljoen Nicaraguanen werkt in het buitenland en veelal in Costa Rica. Met de Kerst wil men thuis zijn dus dat leverde drukke chaotische grenstaferelen op. Onze week in Nicaragua hadden we door een bevriend reisburo laten regelen. Prima zet was dat, want we lieten onze huurauto in La Cruz achter, gingen met taxi naar de grens, liepen er overheen, werden ove
r de grens opgewacht en naar het eiland Ometepe gebracht. Ometepe is een vulkaaneiland waar we rondgefietst hebben en wat beperkt werden doordat het regende, maar ook lekker konden relaxen (zie foto).
Daarna naar Granada, een fascinerende stad met veel koloniaal erfgoed waar goed op wordt gepast. Vervolgens naar Leon, een stad met een duidelijke politieke tint waar een rondleiding achtergronden liet zien van de conflicten die zich er hebben afgespeeld. De Kerstdagen in Leon waren vrij rustig, bezoek aan de grote kathedraal was speciaal door de drukte in het kerkgebouw. Een mis was gaande terwijl er in de gang en zijpaden van alles gebeurde. De oude pastoor had het niet meer in de hand.
Na Leon terug naar Costa Rica. Via La Cruz naar San Jose, waar we op 29 december onze kinderen konden omarmen.
Nu zitten we in Quepos aan de Pacific en genieten van wat regen, maar vooral de warmte en het samenzijn.
Iedereen die dit leest wensen we een gelukkig en gezond 2012! !