woensdag 25 oktober 2017

Tweede ronde

De start van deze ronde is veel beter, de pericard-punctie ligt al weer ver achter me en ik heb mijn conditie vorige week toch redelijk kunnen opkrikken.
Afgelopen maandag 23/10 in Radboud de tweede dosering (FOLFIRI met betavacizumab) gestart via een 3-uurs sessie in een kamer met 4 mede-kankerlijders. Er is veel onderling uitgewisseld en het werd bijna gezellig; soms klikt dat.
De tweede ronde van chemo-dosering zit er nu in en de methodiek via de zgn PICC-lijn geeft een minimale belasting. Vanmiddag heeft de specialistische thuiszorg van STMR-Tiel de lijn ontkoppeld.
Door mijn onderzoeks-tic ben ik gaan volgen of de toediening wel goed verliep door het maken van een grafiekje van de afname van het gewicht van het zgn elastomerische pompje dat de toediening regelt. Conform afspraak heeft het pompje na 44u zijn dosering afgeleverd.

Volgens planning volgen er na deze nog 2 kuren en dan wordt eind november een CT-scan gemaakt die moet laten zien of dit allemaal niet voor niets is. Spannende tijden dus.

Ondertussen leven we best prettig verder. Ik word thuis heerlijk verwend waardoor ik extra energie krijg.
Ook (beperkte) werk-activiteiten geven me energie.
Ik heb energie en enthousiasme vast ook in mijn genen zitten.

Volgende week dinsdag 31/10 bezoek ik een symposium van Hartwig Medical Foundation en CPCT (http://www.cpct.nl/uitgelicht-2/ en https://www.hartwigmedicalfoundation.nl/) waar ‘next-generation DNA sequencing’ tot nieuwe behandeling kan leiden. Mijn biopt van de long-operatie van vorig jaar is daar ingebracht in studie-verband en geeft hopelijk nog een extra kans.