donderdag 17 december 2020

Op naar 2021 ...

Er zijn al weer twee spannende maanden voorbij sinds het laatste blog-bericht. Een tijd met veel afleiding en best wel druk, ondanks de Corona-perikelen. 

In oktober en november online cursussen verzorgd samen met Wageningse collega's en dat geeft voldoening en energie. Deze keer waren het cursisten uit Irak en Bangladesh, waarbij berekeningen zijn gedaan met klimaat, bodems en gewassen uit hun regio. Dat vergt wat extra voorbereiding maar komt het resultaat en de discussie zeker ten goede. 

Oppassen op kleinkinderen is nog steeds superleuk. Daarnaast wandelen we vrijwel dagelijks in het fraaie park Lingezegen dat op nog geen 100 meter van ons huis begint.

Van daaruit wensen we allen die dit lezen een hele fijne feestdagen en een gelukkige start in 2021!


Mijn gezondheid vertoonde wat haperingen eind november. Ik kreeg koorts, voelde me niet goed en de CEA-waarden stegen exponentieel. Gevreesd werd voor een explosieve stijging van tumorgroei. Dus een extra CT-scan gemaakt op 23 november 2020. Daarop was gelukkkig geen groei te zien, eerder stabilisatie of afname (Figuur 1). Week later weer bloed geanalyseerd en CEA blijkt gedaald, dus doorgaan met kuren. Vandaag blijkt CEA verder te zijn gedaald (Figuur 2) dus morgen start de volgende kuur.

Figuur 1. Metastasen in de longen van okt-2017 t/m 23-nov-2020

Figuur 2. CEA in bloed van januari-2015 t/m 17-dec-2020