dinsdag 26 juli 2016

Nieuw leven

Op 14 juli is een CT scan gemaakt en bloed geprikt voor CEA-waarde ter controle van het effect van de thoracotomie-operatie van 18 mei 2016.
Vandaag, 26 juli 2016, uitslagen van de CT en CEA: CEA is 0.66 microgram/l en op de CT is niets verontrustends te zien.
Geweldig nieuws! Er wordt me een nieuw leven in de schoot geworpen.

Een jaar geleden werd ik doorverwezen naar de oncologie-afdeling voor palliatieve chemotherapie. Een operatie aan het mediastinum leek toen niet haalbaar. Daar heb ik me direct tegen verzet (voor zover mogelijk) en ik ben alternatieven gaan zoeken. In Duitsland (Heidelberg, protonentherapie) heb ik geinformeerd naar mogelijkheden, maar werd keurig afgewezen omdat men geen gemetastaseerde tumoren behandelt. Bij Anthonie Van Leeuwenhoek een 2nd opinion aangevraagd. Goede besprekingen volgden, maar men zag alleen mogelijkheden als een PET-scan weinig verandering liet zien.
Van december-maart met een radiatie-pneumonitus (longontsteking) opgezadeld waardoor er pas eind maart 2016 een PET-scan werd gemaakt. Die liet relatief weinig verandering zien t.o.v. de CT-scan van sept.2015. Na de nodige discussie volgde een thoracotomie-operatie op 18 mei 2016 met een geweldig resultaat.
De CEA waarden staan in onderstaand figuur. De figuur geeft tevens een overzicht van mijn ziekteperiode a.h.v. vijf events: 1. ontdekking darmkanker in Davis/Californie, 2. operatie darm, 3. operatie lever, 4. SAR-bestraling longen, 5. operatie thoracotomie voor mediastinum en long.
Inmiddels ben ik weer in het curatieve traject beland, waar over 3 maanden bloed wordt geprikt voor CEA-controle, waarna over 3 maanden waarschijnlijk weer een CT-scan ter controle.

Het is nog wennen aan deze nieuwe levensvorm. Had ik me net ingesteld op de invulling van maximaal 2 jaar leven en krijg ik er nu plots oneindig veel bij !

Ik kan en durf nu weer te plannen en wil nog zoveel...
Nu zien dat ik mijn plannen ook op een goede haalbare manier waar kan maken.