zondag 5 november 2017

CPCT en op naar 3e ronde

Op 31 oktober 2017 heb ik een symposium bijgewoond van de Hartwig Medical Foundation en CPCT over het belang van DNA-sequencen op grote schaal, over resultaten, en studies.
Een geweldig initiatief dat zeker nieuwe inzichten en behandelmethoden gaat opleveren. Twee studies wil ik noemen:
1. De CPCT-02-studie die als doel heeft het verzamelen van biopten bij patiƫnten met vergevorderde of uitgezaaide kanker die een standaardbehandeling met anti-kanker-medicijnen gaan krijgen.
2. De DRUP-studie die aansluit op CPCT-02 en de effectiviteit van tumor-kenmerken koppelt aan gerichte anti-kankermedicijnen.

Ik heb zelf ook een direct belang bij CPCT en probeer al meer dan een jaar in CPCT mee te draaien. Een biopt is me in 2016 afgenomen tijdens de longoperatie en speciaal ingevroren zodat het nu nog bruikbaar is. Maandag wordt bloed afgenomen dat als referentie dient. Het zal nog wel enkele maanden duren voor de analyse enig resultaat kan opleveren maar het geeft me toch een extra kans op een effectieve medicatie.

We hebben de 2e ronde met een heel gezellig weekendje Keulen afgesloten. Het weekend was heerlijk maar de laatste dag wat moeizaam want door pijn in mijn borst tijdens hoest- en niesbuien ben ik vandaag toch bij Radboud beland (zie foto). Extra controles omdat er ook een risico was op longembolie (bijwerking van de bevacizumab). Gelukkig lijkt er niets aan de hand en kan morgen de 3e ronde van de kuur beginnen.